Islamic Widget

21 Julai 2007

NKI (ARKIB)

NKI

Ari ni aku abis edit teks ucapan perasmian penutup NKI kali ke-28. Dah tak sampai sebulan lagi dah… Boleh tahan gak aku merapu. Bukan apa, sebab selalunya aku tulis macam2 pun, perasmi tu bukannya nak baca apa yang aku tulis. Wat penat jer. Dash tiga tahun wat kerja camni. Tapi OKlah jugak. Paling kurang aku boleh guna semula otak aku yang dah agak ‘berkarat’ nih. DAh lama tak baca benda-benda ilmiah, menulis jauh sekali. RAsa dah makin bodo lak… Dok crita benda sama jer. Balik2 itu..periksa, ujian..baca buku. Bosannya. Tak der wacana intelektual langsung kat sekolah tu rasanya. JAdi, dengan menulis teks ucapan ni, bolehlah mengasah semula ketajaman minda dan akal budi aku ni.. Baru la terasa macan cendekiawan, errr…terlebih puji diri sendiri pulak. Tapi itu la… Hakikat… :) 

Tapi aku rasa lepas ni aku nak mula menulis semula la. Dah rindu nak tengok nama sendiri dalam majalah.. hehehe. Umph… boleh ajak Nuar nih!

Ada siapa-siapa yang ada idea nak tulis apa?

20 Julai 2007

Pidato Johan (ARKIB)

Pidato Johan

Akhirnya… lepas dah banyak kali bawak student p lawan, menang jugak Pidato Piala Diraja Prg Daerah. Zakwan dah berjaya bawak balik piala pusingan kelmarin, 19/6/07. Fuhhh lega… Masuk prg negeri bln Julai ni. Harap2 sampai ke kebangsaan pd Ogos ni. Harap2 tadak criter duka lagi macam gi HKSBP Kebangsaan baru2 ni. Kalu tak.. hummp… ntah ler.

11 Julai 2007

Assalamualaikum...

Ini blog aku yang ke-3. Bukannya gila blog, tetapi mungkin yang ini lebih sesuai untuk ruangan yang lebih serius. Yang satu lagi (satu di tripod sudah dilupuskan) hanya untuk (bekas-bekas) pelajar aku terutama murid-murid (bekas) di SBPI Kubang Pasu. Aktiviti menulis makalah untuk dihantar ke mana-mana majalah dan akhbar pun sudah semakin surut. Kesuntukan masa untuk benar-benar menulis. Lantas, dikirakan, menulis dalam blog, tanpa terikat dengan laras yang terlalu tekal menjadi pilihan terbaik untuk terus menjana idea dan melontarkan maklumat untuk dikongsi bersama-sama dengan 'penjelajah' alam maya ini.
Akhir sekali untuk kali pertama ni, selamat berkenalan!